Maurice Frerejean's Movie Ratings - Rotten Tomatoes

Movie Ratings and Reviews

The Hobbit: The Desolation of Smaug

Ondanks dat deze film nog steeds traag verloopt, en de spannende momenten onderbroken worden door saaie -erbij verzonnen- randzaken, was de tweede Hobbit-film veel leuker om naar te kijken. Vooral het einde, waarin Smaug wordt geïntroduceerd, was een leuk spektakel. De cliffhanger op het einde laat dan wel weer zien hoe wanhopig de studio's willen dat mensen ook de laatste film gaan bezoeken.

The Hobbit: An Unexpected Journey
½

De eerste Hobbit is maar een trage bedoeling, die hopelijk in de volgende delen (ongelofelijk dat dit een trilogie wordt) een paar versnellingen omhoog schakelt.

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
½

Omdat het letterlijk direct verder gaat waar het tweede deel eindigde, en er netto niet heel veel gebeurt, voelt het nauwelijks als een film op zich. De eerste tien minuten hadden ze beter in de vorige film kunnen laten, dan had je nog een duidelijke splitsing gehad in gebeurtenissen. Peter Jackson laat nog wel op momenten zien dat zijn magie niet verloren heeft, maar het spreekt voor zich dat er verzonnen karakters, en uitvergrote randzaken voor nodig zijn om deze film nog een inhoud te geven. De derde en laatste 'Hobbit' film gaat nauwelijks meer over de hobbit Bilbo, maar is een drie uur durend festijn over wezens die elkaar de hersens inslaan. Dit hadden ze van mij iets meer beperkt kunnen houden, om nog ruimte voor Bilbo vrij te maken, en bijvoorbeeld de terugreis naar de Gouw: ook iets wat zou voorkomen dat de film plotseling eindigde als een kaars die werd uitgeblazen.

Annabelle
Annabelle(2014)

Deze spin-off is beduidend minder dan 'The Conjuring', maar heeft nog steeds genoeg schrikmomenten en een beter verhaal dan de meeste horrorfilms.

The Grand Budapest Hotel

Ik weet niet goed hoe ik deze film moet beschrijven. Het is een hele 'rare' film, maar met een verbluffende, kleurige stijl. Waar je de eerste 20 minuten nog afvraagt wie nu echt de hoofdrollen spelen, wordt dit al gauw duidelijk als Ralph Fiennes de eer steelt en er de rest van de film mee doorgaat. Een vlotte film die niet te lang duurt, met leuke dialogen en komische rollen van 's werelds grootsten, en enigszins een meeslepend verhaal. Er gebeurt zoveel, maar eigenlijk gaat hij nergens over. Ik snap dat deze film genomineerd is.

Gone Girl
Gone Girl(2014)
½

Een aardige en originele film over een verdwijning van een vrouw en hoe diens man hier vervolgens mee omgaat. Wat ik zo goed aan de film vond, waren de plotselinge twists in het plot: eerst heb je sympathie voor de man, dan voor de vrouw, dan weer voor de man, etc. De film bestaat uit drie delen: het eerste deel focust zich op de man, het tweede op de vrouw en het laatste deel op beiden. Het mindere aan deze film vind ik het einde; maar dat kan persoonlijk zijn, zonder al te veel te spoilen. Ook jammer vond ik de heisa rondom deze film. Hij wordt overal opgehemeld tot en met, terwijl de acteerprestaties wel meevielen (vooral die van Affleck) en het script niet uitzonderlijk goed is.

The Equalizer

The Equalizer is zo'n film die je al vijfhonderd keer gezien hebt: een man met een mysterieus, maar bad-ass verleden die de gehele Russische onderwereld in zijn eentje met de grond gelijk maakt. Meestal als wraakactie jegens aanslag op een bekende, maar in deze film doet de hoofdpersoon dit voor een straathoertje waarvan hij de naam net een uur kent.
Maar goed, het is wel Denzel. Hij maakt deze film, zoals hij dat zoveel eerder heeft laten zien. Ook de antagonist wordt goed gespeeld door een Kevin Spacey-look-alike, en in de scènes tussen hem en Denzel druipt de spanning er vanaf. De actie is aardig verfilmd (denk aan de snelle sequenties van 'Bourne' en 'Taken'), al moet je er soms heel lang op wachten en deze wordt, naarmate het einde in zicht komt, steeds onnodig bruter. The Equalizer is zo'n film die je al vijfhonderd keer gezien hebt, maar wél met Denzel!

X-Men: Days of Future Past
½

In 2000 bouwde Bryan Singer mee aan wat nu de standaard is voor superheldenfilms: actie gecombineerd met inhoud. Met X-Men 1 en 2 zette hij twee abnormaal goede films neer over de driehoeksstrijd tussen slechte mutanten, goede mutanten en de rest van de samenleving. De derde film zou niet alleen het slot van een trilogie moeten worden, maar ook een van de est gewaardeerde verhalen uit Marvel strips bevatten: de Dark Phoenix saga. Helaas wees Singer dit project af om aan de homoseksuele flopsequel Superman Returns te werken. Met als gevolg dat X-Men: The Last Stand in de handen van een ander team belandde en eindigde in -zacht uitgedrukt- een waar strontfestijn, waarna niemand meer echt uitkeek naar volgende film over onze mutanten.
Maar Bryan Singer keerde op het juiste moment terug en maakte X-Men: Days of Future past, een film die zoveel dingen goed maakte of verscheidene fronten. Hij combineerde de cast uit de verrassend goede prequelfilm X-Men: First Class met de cast uit de originele trilogie en maakte daarmee alle wandaden uit de derde film ongedaan, en met stijl! Deze film heeft weer alles wat we van X-Men gewend waren: een kloppend verhaal, frisse personages en dialogen, vlotte actie en gevatte humor. De film was zo goed, dat hij ons ook de twee -matig tot slechte- Wolverine films liet vergeten. Bryan Singer FTW!

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Je zou toch verwachten dat na het al veel te lange en bombastische derde deel er een einde zou zijn gekomen aan Pirates, maar het blijft maar doorgaan. Op zekere momenten bevat het nog de magie van weleer, maar On Stranger Tides is een magere film met afschuwelijke 'tweedimensionale' 3D-effecten, puur om extra geld binnen te halen. Ik vrees toch dat ik de vijfde Pirates (er schijnt zelfs een zesde te komen) ga skippen.

Man of Steel
Man of Steel(2013)
½

Ik vind het heel moeilijk om hier objectief over te zijn, omdat ik van kinds af aan al een Superman-fan was. Deze film wordt doorgaans flink afgekraakt, maar toch heeft hij op IMDb een 7.3, op RottenTomatoes een 7.8, en critics geven gemiddeld een 6. Qua verhaal wellicht niet zo sterk als Nolan's Batman-films, maar superieur aan de oh zo geprezen Marvel-films. De actie is equivalent aan bijvoorbeeld The Avengers, maar de toon ligt wat serieuzer. En dat laatste is denk ik waarom Man of Steel er zo van langs krijgt. Mensen verwachtten teveel van de film en verlieten teleurgesteld de zalen. De film was voor mij persoonlijk zelfs beter dan ik verwachtte.

Het begint allemaal over een gedetailleerd en met actie verpakt hoofdstuk over de ondergang van Krypton, en de rol die Zod en Jor-El hierin speelden. Net als Batman Begins, bestond het verdere begin van de film uit een met zichzelf worstelend hoofdpersonage Clark Kent, die op zoek was naar iets van betekenis in zijn leven: in de film is dit een afwisseling tussen scènes uit het 'heden' en onaangekondigde flashbacks. Waarop hij eindelijk een antwoord vindt, als hij iets van zijn thuisplaneet ontdekt en meer te weten komt over zijn origine. Ook ontmoet hij Lois, een vrouw die hij meteen vertrouwt en waarop hij uiteindelijk verliefd wordt.
Wat ik sterk vond, was dat Superman meteen een reden had om als held naar voren te komen. Zijn gewelddadige soortgenoten, die qua kracht zijn gelijke zijn, bedreigen de Aarde te terraformen voor hun voortbestaan. Superman wilt een vredevollere oplossing, maar dit lijdt tot fractie en het nodige geweld. Na de slag om Smallville, waarbij het Amerikaanse leger Superman gaat zien als een van hun, volgt de slag om de planeet, die eindigt in een geweldig bruut 1-op-1 gevecht tussen Kal-El en Zod.
De film bevat een degelijk verhaal, sterk gekozen en goed acterende cast, goede score van Hans Zimmer, verbluffende special effects (beste 3D die ik gezien heb tot nu toe), en de sfeer past bij het personage. Het werd tijd dat de superheld der superhelden een serieuze behandeling als deze kreeg, maar het blijft jammer dat mensen blijven zeiken op deze film.

De algemene kritiek: mager verhaal en te cliché; teveel actie; Superman vernielt de hele stad; Superman doodt Zod en is niet meer een 'Amerikaanse trots'; film duurt te lang.
Mijn weerlegging: het verhaal was beter dan ik verwacht had, het heeft meer diepgang dan welke Superman- of Avengers-film dan ook. Dat de protagonist overwint en het meisje zoent op het einde is misschien cliché, maar moet je Superman dan laten verliezen en het meisje laten sterven? De actie was misschien te duidelijk aanwezig op het einde, maar de actie was geweldig! Zod en co. vernielen de stad, Superman slechts enkele verlaten kantoorgebouwen. De enige optie was juist de nek omdraaien: Zod was doorgegaan tot het bittere einde en was op elke andere manier onverslaanbaar. Te lang? Welkom in 2013, de meeste blockbusters duren nu eenmaal 150+ minuten, get over it. En finally: Superman hoeft geen Amerikaans product te zijn, maar een superheld voor de hele planeet. Niet iedereen hoeft hem te mogen, dat zou anders heel saai zijn. Angst, vertwijfeling en haat is heel interessant in superheldenfilms en kan ook in het vervolg een grote rol spelen.

Al kijk ik natuurlijk uit naar een vervolg op Man of Steel, tegelijkertijd ben ik erg bang dat deze film gaat floppen. Ik heb zo mijn twijfels over de casting van een oude, dikke Ben Affleck als Batman; een jonge Jesse Eisenberg als Lex Luthor, terwijl Bryan Heisenberg Cranston meer op zijn plek was geweest, en natuurlijk het hele idee dat Superman en Batman tegen elkaar gaan strijden -als belangrijkste verhaallijn- is op z'n minst opmerkelijk te noemen.

The Expendables 2

Het vervolg van The Expendables neemt zichzelf niet zo serieus, en dat maakt deze film geslaagd! The Expendables biedt nog meer "jaren '80/'90 actiehelden" en nog meer over-the-top actie!

The Hangover Part II
½

Minder origineel, meer voorspelbaar maar even grappig als de eerste!

Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2

Het boek was fantastisch, maar de verfilming ervan en de ophef erover vond ik van een klasse minder. Het is moeilijk om deze film niet leuk te vinden, al lees ik toch liever het boek. Het is eigenlijk bij elke Potter-film hetzelfde liedje.

Team America: World Police
½

Geweldige parodie op de Thunderbirds, met brutale en vulgaire poppen die zogenaamd de wereld moeten redden van Kim-Jong Il. Deze satire neemt, zoals we gewend zijn van South Park, werkelijk alles in de zeik: van de Amerikaanse tot de Koreaanse cultuur, van filmclichés tot echte filmsterren. Je moet er van houden, maar ik hoop dat hier ooit nog een tweede film van komt!

Drive
Drive(2011)

Drive is een film met stijl. Een film waarin niet veel gezegd wordt, maar die toch zoveel kan vertellen, is een goede film. Drive is een gewelddadig meesterwerk, met een van Gosling's beste rollen tot nu toe. Een film die je om die vijf jaar moet kijken.

The Amazing Spider-Man
½

Ook al zou deze Spiderman meer moeten lijken op de comics, het is moeilijk om deze film te accepteren als je bent opgegroeid met de trilogie met Tobey Maguire in de hoofdrol. Het hoogtepunt is Emma Stone, het dieptepunt is de schurk, en de rest hebben we allemaal eigenlijk al gezien in deze onnodige en opmerkelijk snelle reboot.

The Dark Knight Rises

Ondanks dat dit epische slot van de Dark Knight trilogie zijn voorgangers niet kan overtreffen, blijft het een geweldige film met wederom een boeiende schurk en rakende thema's. Wellicht bevat de film teveel plot holes en teveel personages, dat doet niet af aan de enorme lading die de film van zijn spectaculaire begin tot epische einde met zich meedraagt. Weer een Nolan-film om in te lijsten!

Requiem for a Dream

Een hele psychedelische film die -vrij gestoord- enkele maatschappelijke opvattingen aankaart. Het centrale thema, drugmisbruik, wordt mooi tot expressie gebracht in de stijl van de film.

Avatar
Avatar(2009)

Ondanks dat dit de eerste volledig driedimensionale film was met goede special effects, blijft het een langdradige en futuristische versie van Pocahontas. Alleen waard om in 3D te zien, en jammer dat hier nog twee overbodige sequels achteraan komen.

The Hunger Games

Wat ik jammer vond aan deze film, en misschien is dit in het boek ook zo, was dat een zorgvuldige opbouw van het verhaal en de goede introductie van de personages volledig teniet werd gedaan door het gehaaste einde. De uiteindelijke Hongerspelen begonnen bombastisch, maar de film was even snel weer voorbij. De climax was een lachertje, die mij verbijsterd naar de rollende eindcredits liet kijken. Uiteindelijk was ik niet verbaasd meer, toen ik erachter kwam dat het de zoveelste commerciële, money-grabbing filmreeks was, waarbij het laatste boek in twee films wordt verteld.

Iron Man 3
Iron Man 3(2013)

Iron Man 3 veegt al het voorzichtig opgebouwde 'realisme' van de eerste twee film volledig van de kaart, door mensen te introduceren die kunnen veranderen in vuur, zomaar ledematen kunnen groeien, vuurspuwen, et cetera. Ook hebben ze geslaagd in het verkrachten van de ultieme aardsvijand: The Mandarin. Dit allemaal in een verhaal dat veelbelovend leek, maar dat uiteindelijk niet was.

Guardians of the Galaxy

In contrast tot wat vele critics zeggen (lees: bijna iedereen die deze film gezien heeft), vind ik deze film afschuwelijk. Ten eerste vind ik de cast verschrikkelijk. Ik heb niks tegen Chris Pratt, maar deze rol ligt hem niet. De wasbeer klonk niet als Bradley Cooper, de lopende boom Groot klonk niet als Vin Diesel. Waarom deze acteurs inhuren als je hun stem toch vervormd? Te veel verwarrende karakters met exotische namen en zonder inhoud, en een verhaal zo mager als annorexia dat nog niet eens goed verteld wordt. Ik probeer niet te erg te haten, maar ik gaf helemaal niets om te personages in deze verwarrende film.. en de grapjes.. waren gewoon niet grappig. Ook al waren de special effects een pluspunt en bioscoopwaardig, ze waren ook ontzettend (slim) afleidend en het blijft voor mij moeilijk om te accepteren dat ik voor deze bal uitwerpselen betaald heb. Ik ben niet gauw een hater, maar na Iron Man 3 en Thor 2, is dit alweer de derde Marvel (Cinematic Universe) film die mij doet afvragen of ze maar niet gewoon wat in elkaar flansen, omdat toch iedereen er toch wel heen gaat. En het het lijkt er niet op dat het binnenkort gaat eindigen.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Abraham Lincoln (geportretteerd door een Liam Neeson look-a-like) jaagt op vampiers! Als je een film maakt met een dergelijk ridicuul concept, moet je jezelf vooral niet te serieus nemen. Maar dat is precies wat deze film wel doet; er is geen greintje humor te bekennen. De actie lijkt veelbelovend, maar na een poosje blijkt deze steeds uit hetzelfde '300' -trucje te bestaan: enkele versnellingen en slowmotions, gevolgd door een overmaat aan zwart bloed, en dit allemaal met gedateerde (2004?) CGI. Het acteerwerk is evenals de scèneovergangen amateuristisch te noemen. Als ik niet beter wist, zou ik zeggen dat het een gameverfilming is; er is een duidelijke hiërarchie te vinden in wie de eindbaas is en wie zijn handlangers zijn, evenals de verschillende aanvallen/wapens die 'Abe' bezit en de verschillende levels die de film biedt. Het enige positieve wat deze film teweeg brengt, is een stukje geschiedenisles. Dit, samen met de onuitgediepte karakters, Looney Tunes-achtige natuurwetten en het simplistische plot is 'Abraham Lincoln: Vampire Hunter' dé ultieme film voor kinderen tussen de 12 en 14 jaar.

Big Momma's House
½

Een grappige, chaotische film. Verder raad ik aan niet de vervolgen te kijken.

The Village
The Village(2004)
½

Angstaanjagend saai.

The Mask
The Mask(1994)
½

Een leuke verfilming van de controversiele 'superheld' The Mask. Goed gespeeld door Jim Carrey en de hier nog niet walgelijke Cameron Diaz.

Law Abiding Citizen
½

Een keiharde film over een man die vecht tegen het kromme, Amerikaanse rechtssysteem. Echter is het zonde dat je het hoofdpersonage gaat hekelen, alvorens er moeite is gedaan om sympathie voor 'm op te brengen.

Two for the Money
½

Film over een jongen die goed is in American football wedstrijden voorspellen en wordt aangenomen bij een gokzender om als adviseur zijn geld te verdienen. De film bouwt goed op in spanning, maar wegens het ontbrekende plot gaat de film in rook op.

Contagion
Contagion(2011)

Deze film bestaat uit door elkaar lopende gebeurtenissen van vijf mensen tijdens de mondiale uitbraak van een letaal virus. Waar is het virus ontstaan? Kan er een vaccin worden gevonden? Hoe gaan de verschillende lagen van de cultuur hiermee om? Een sterke cast en goede regie weten van dit simpele concept toch iets vermakelijks te maken.

Get Him to the Greek

Een een komische film over werknemer van producent (geniaal gespeeld door P Diddy) die vormalige rockster nuchter naar een jubileumconcert moet brengen. Fuckin' your mind!

Die Hard 2
Die Hard 2(1990)
½

Zelfde concept als de eerste film, maar nog steeds een topper!

Iron Man 2
Iron Man 2(2010)
½

Ik heb het niet zo op de vijand en het verhaal eromheen, maar toch is Iron Man 2 gewoon een fantastische film met evenveel humor en actie als het eerste deel.

Seven (Se7en)
½

Misschien wel de beste detective thriller die ik ooit gezien heb. Nu al een klassieker met Brad Pitt, Morgan Freeman en Kevin Spacey op hun best.

Gran Torino
Gran Torino(2009)

Eenzame oorlogsveteraan komt in contact met Tao en diens "Chinese" familie nadat die zijn auto probeerde te stelen. De oude zuurpruim en 'Toad' worden langzaamaan goede vrienden, maar worden lastiggevallen door een Tao's neef en zijn gewelddadige gang.

The Rite
The Rite(2011)
½

Een goede exorcist film met een huiverende Anthony Hopkins!

Red
Red(2010)

Een frisse film met over-the-top actie, grappige plotwendingen en een epische cast!

The Thing
The Thing(2011)
½

Een redelijk spannende film met mooie effecten, maar een cast die teveel op elkaar lijkt en die te oppervlakkig en dom zijn om ook maar een seconde met ze mee te leven.

Thor
Thor(2011)
½

Een mislukte poging om de Noorse mythologie in een modern jasje te steken. Te futuristisch en te afwijkend van het originele verhaal. De inleiding duurt langer dan het middelstuk, waardoor je op het einde niet meer weet wat van wezenlijk belang is: het doden van Reuzen uit Jotunheim, het stoppen van Loki, het redden van Odin of de verbinding houden tussen Asgard en Aarde, zodat Thor zijn chick ooit nog eens kan zien. Flitsende actie en schitterende special effects, maar het authenticiteit van het verhaal en de rode lijn erin zijn nergens te vinden. Dat vind ikzelf namelijk wel belangrijk bij een superheldenfilm.

Liar Liar
Liar Liar(1997)

Iemand spreekt hier niet de waarheid.. of toch wel?

Devil
Devil(2010)

Hoe die 't keer op keer flikt, weet niemand. Toch heeft M. Night Shyamalan weer een degelijke film met een goede opbouw weten te maken, die smelt als ijs voor de zon. Ook was de film veel te kort om hoger te kunnen scoren.

Don't Be Afraid Of The Dark
½

Verhaal over een meisje dat door duivelse beestjes (lees: mengsels van Gollem/Chewbacca ter grote van een chiwawa) wordt geterroriseerd. Naast Katie Holmes zijn uitgerekend de mormels zelf de slimste karakters uit de film. Anderhalve ster, voor Katie Holmes.

Hostel Part II

Het blijft een leuke film, ondanks het verhaal wat slapper is en het materiaal nóg schokkender is dan de voorganger te bieden heeft. Geweldige rol van Richard Burgi!

Hostel
Hostel(2006)
½

Op tijden ongepast goor, maar de spannendste film die ik in tijden heb gezien.

The Exorcism of Emily Rose

Een aardige film die mij meer aan een uitgebreide Law&Order deed denken dan aan een horrorfilm. Het acteerwerk is sterk en alles wordt wel in een realistisch kader neergezet, echter ontbreekt er een fatsoenlijke clue.

The Unborn
The Unborn(2009)

Niet dat ik er iets op tegen had, maar Odette Annable maakte van deze film een lorno. Ook Gary Oldman als Rabbi was wel episch

Paranormal Activity 2

Hij duurt gelukkig wat langer dan zijn voorganger en de meerdere karakters maken het interessant. Echter heb ik me rot geërgerd aan die pa, die maar geen hint lijkt aan te nemen van alle bizarre gebeurtenissen die zich afspelen.

Paranormal Activity
½

Het wachten op iets freaky's dat gaat gebeuren kan best eng zijn.

Sunshine
Sunshine(2007)
½

Een zeer realistische weergave van een team wetenschappers die de ruimte in gaan om de Zon van uitdoving te preventeren. De film heeft een goede opbouw, maar verandert op een gegeven moment in een 'slasher'. Het verbazingwekkende einde maakt dit enigszins goed. Ook de soundtrack was indrukwekkend.

Deep Impact
Deep Impact(1998)
½

Een soap die op een wenselijke manier ten einde komt.

Armageddon
Armageddon(1998)

Epische cast, goede special effects, epische muziek, goede humor.. waarom bashen mensen altijd deze film? Hij is geen haar slechter dan Independance Day.

Life as We Know It
½

Leuke romantische komedie voor elk geslacht als de klassiekers een beetje beginnen te wennen.

The Hangover
The Hangover(2009)
½

De grappigste film die ik in tijden heb gezien!

Captain America: The First Avenger
½

Gedurende de film had ik het idee alsof de actiescenes gestolen waren van o.a. Goldeneye, Tomorrow Never Dies, Die Another Day, Inception, Star Wars en Spider-Man. Ook was het verhaal omtrent Red Skull (zijn origines en zijn spontane verdwijning) niet echt duidelijk, zoals eigenlijk ook zijn motieven. Verder een vermakelijke film; veel actie en humor. Ik ben blij dat ze Cpt. America eindelijk verfilmd hebben..

Stone
Stone(2010)

Edward Norton heeft zich goed ingeleefd in deze rol, maar dit doet niets af aan zijn hier afschuwelijk verschijning en verschrikkelijk irritante en hese stem. Er zijn momenten dat het spannend dreigt te worden; net als het geheel is het allemaal net-niet.

The Beach
The Beach(2000)

"Kijk ik ben bekend van Titanic en een welbegeerd neukobject." Dit moet DiCaprio gedacht hebben toen hij voor deze film tekende. Het begint welbelovend maar hoe dichter het einde nadert, hoe dommer de film en haar karakters worden. Gelukkig heeft Leo erna voor de goede weg gekozen.

Die Hard
Die Hard(1988)

Volgens velen de beste actiefilm ooit; en daar kan ik ze geen ongelijk in geven. Alle films waar er een gijzeling plaatsvindt en 1 iemand iedereen redt; hier is je kans om het origineel te zien!

The Expendables
½

De droom van elke mannelijke, heteroseksuele filmliefhebber; Schwarzenegger, Li, Statham, Rourke, Stallone en Bruce Willis gecombineerd in 1 actiefilm. Toch een reteslecht verhaal en veel te kort. Maar om eerlijk te zijn geven we daar niets om; hetgeen dat je ziet is gevuld met keiharde, over-the-top actie.

Taken
Taken(2009)

Kort maar krachtig, met een meedogenloze Liam Neeson.

Live Free or Die Hard

Stiekem vind ik deze even leuk als de eerste!

The Happening

Een hele rare film. Heeft goed en slechte momenten, maar met name veel rare.

The Blair Witch Project

De engste film die ik ooit heb gezien.

Journey to the End of the Night

Volgens mij kun je om deze film niet eens lachen als je stoned bent. Zo slecht met brokkenacteur Brendan Fraser die hier probeert een stoere rol te portretteren.

Inside Man
Inside Man(2006)

De standaard gijzelaar-ondernemer film, maar dan met Denzel Washington en Clive Owen die het een treetje hoger tillen.

The Lost World - Jurassic Park
½

Weliswaar niet zo sterk als de eerste, maar toch een waardig vervolg van Jurassic Park. De handen van Spielberg en Michael Crichton zijn hier nog duidelijk te zien.

Evolution
Evolution(2001)

Een melige film over de inwoners die een buitenaardse invasie moeten tegengaan.. met shampoo! David Duchovny de absolute held van de film.

Machete
Machete(2010)
½

Bruut als in de Quinten Tarantino films, maar zonder het geniale.

The Shawshank Redemption
½

Een zeer lang maar realistisch meesterwerk. Geen wonder dat hij zo hoog staat aangeschreven op IMDb

The Pursuit of Happyness

Hoe Will Smith in z'n eentje een film kan bestempelen, is hier duidelijk te zien. Sterke film met een sterk verhaal, en dan interesseert het me nog geen verdomde aars of het waargebeurd is of niet.

I Am Legend
I Am Legend(2007)
½

De titel spreekt voor de film.

Fight Club
Fight Club(1999)

De eerste keer dat je de film kijkt, is ie vaag en vet. De tweede keer dat je hem ziet is ie geniaal en nog vetter. Hoogtepunt is toch echt Jarod Leto die aan flarden wordt geslagen.

Rounders
Rounders(1998)

Leuke film voor mensen die nog niet veel van de pokerwereld snappen. Echter heeft de film nooit een concrete lijn in het verhaal en zit het vol met random twists. Dit doet echter niks af aan de acteerprestaties van o.a. Matt Damon en Edward Norton.

The Change-Up
½

Ryan Reynolds en Jason Bateman zijn echt helden. En Olivia Wilde is geil.

The Ring Two
The Ring Two(2005)
½

Absurd. Lelijke animaties en effecten. Belachelijk nieuw concept. Jammer voor de acteurs, want die deden het wel goed.

From Paris with Love

Begint traag maar is constant in haar over de top actie en op zich niet eens een slecht verhaal. Jammer dat hij zo kort duurt.

Insidious
Insidious(2011)
½

Eén van de weinige goede horror films van de afgelopen jaren.

Quantum of Solace
½

Daar waar Casino Royale een fatsoenlijke opbouw had, momenten van rust had en nog geloofwaardig was, slaat Quantum volledig de plank mis. Slecht camerawerk, vreemde karakterverwerkingen en te snelle scènewisselingen waardoor het verhaal nauwelijks te volgen is. Kortom: een degelijk verhaaltje met goed acteerwerk van Craig en snoeiharde actie, maar de story-telling en de overige regie is drie keer niks.

Flight 93
Flight 93(2005)
½

Een meeslepende B-film

Unbreakable
Unbreakable(2000)
½

Deze film heeft z'n momentjes, maar is doorlopend saai en heeft een verschrikkelijk plot, net als The Village.

The Last Boy Scout

Veel actie, grove woordenwisselingen.. Bruce Willis op z'n best!

16 Blocks
16 Blocks(2006)

Sterke cast en geweldige regie.

The Departed
The Departed(2006)

Very good movie, building up the excitement to something I call an anti-climax. Too bad the ending sucked, because the rest of the movie was awesome. Very good cast indeed.